NURUL-SYARFIQAMJ
Success is simple.Do what'sright, the right way, at the right time.

Saturday, 22 October 2016

RISAU

ASSALAMMUALAIKUM..

HURMM..

sejak akhir-akhir ni kan.. saya ni terlupa atau tak kisah tentang diet langsung..

baru je tadi timbang berat badan.. nak  tahu tak berapa berat badan saya ?

62 kg !!
betapa beratnya saya ... :(

macammana nak kurus ni... ahahhaa...

tinggi saya pulak saya 152 cm..


tapi bila fikir-fikir balik.. saya patut diet,sebab waktu malam kan.. saya susah nak bernafas.. that why lah saya selalu tidur lambat.. 

kalau pernafasan okay , baru saya dapat tidur..

dan masakan mak saya sedap sangatlah....... susah nak kurangkan rasa teringin nak makan banyak tu..
memang kalau mak saya masak, memang saya akan makan banyak.. tak tahu kenapa.. tapi kalau orang lain masak kadang-kadang rasa tak berselera,makan memang makan..kadang-kadang sepinggan tu saya tak akan habis kalau orang lain masak.. hee..



target sekarang turun berat badan dari 62 ke 50 ..

kalau 50kg , kira-kiranya normallah kan BMI ..

argghhh.. tpi  tak mungkinlah boleh turun 12 kg .. oh my god.. :(

kadang-kadang teringin nak ikut cara-cara diet military tu.. yang viral di instagram.. banyak kut yang dah tahu diet tu.. kawan saya pernah cuba,, tapi nafsu makan tu tak boleh tahan ..haha.. tapi tengoklah dulu boleh ke saya ikut diet military ni sebab agak beban jugaklah...

korang boleh klik link ni kalau korang nak tahu tentang military diet

korang pulak macammana ? apa BMI korang? boleh check BMI automatic kat sini .. share-sharelah ya...
maaflah.. saya kurang update blog..tapi tak apa.. saya still komen dan follow blog yang saya singgah.. dont worry..  sebab kadang-kadang orang yang taip cerita dalam blog dia tu akan bagi pengajaran jugak untuk pembaca..

11 comments:

  1. skrg normal weight..huhu,sbb saya sakit.ahahahaha,kalau tidak sebelum ni, overweight jugak... jaga kesihatan ye awak..

    ReplyDelete
  2. yang penting jaga kesihatan! rajinkan bersenam dan jaga pemakanan ye :D
    follow here #8
    follow back and keep in touch :D

    ReplyDelete
  3. Tak pernah nak pikir hal diet ..sebab dah memang kurus haaa

    ReplyDelete
  4. Mek lg la doktor ckp nk kne kencing manis la. Nk kne sawan la --' pdhal berat naik je pon. Rilex lerr

    ReplyDelete
  5. Diet boleh..yg penting diet sihat

    ReplyDelete
  6. Kita sini risaukan diet. Sebab kita ada makanan.
    Di Somalia 3 hari tak makan pun tak peduli dgn diet.
    Kalau 3 hari bagi Somalia dgn Syria itu biasa je.

    ReplyDelete
  7. Nice info. Sy ni dh beranak 3. Xkisah psal berat tp nk fit. Nk bertarung dgn 3 hero setiap hari.. 😅

    Anyway, salam perkenalan. Baru berjinak2 dlm dunia blogging. Jemput singgah ke blog sy 😘

    ReplyDelete
  8. BMI 26 okay lagi tu.. hehehehe

    ReplyDelete
  9. hee~ tak pe dik.. nanti nampak comel.. tapi pape pun kena jaga kesihatan tau..

    ReplyDelete